Srpski za strance

For all those who need Serbian language in their business and everyday life, our school offers special courses – from beginner to advanced. Master our mother tongue easily and with joy!

Kursevi  srpskog jezika su namenjeni ljudima iz inostranstva koji žive i rade u Srbiji i trenutno su samo za odrasle polaznike. Nastava se u većini slučajeva odvija na engleskom jeziku ili na nekom od jezika koje imamo u svojoj ponudi: nemački,francuski, italijanski, španski, ruski ili mađarski.

Koja je grupa najbolja za mene?

Nastava se odvija u malim grupama od 5 do 8 polaznika, pri čemu su svi polaznici u grupi istog nivoa znanja. Prilikom upisa svi polaznici bivaju testirani kako bi im se našla najadekvatnija grupa za rad. Dinamika nastave obuhvata dva susreta od po 90 minuta nedeljno i 50 susreta na godišnjem nivou, te kursevi traju 7 meseci.

Časovi se održavaju radnim danima, ali nudimo i mogućnost rada subotom. Nastava je uglavnom u večernjim terminima, ali su dostupni i prepodnevni  i rani popodnevni termini.

Na svakom času usavršavaju se sve četiri jezičke veštine, a poseban akcenat je stavljen na konverzaciju. Shodno tome, naš osnovni cilj je da osposobimo kandidate za kvalitetno pismeno i usmeno izražavanje na srpskom jeziku. U nastavi se koriste udžbenici Instituta za strane jezike iz Beograda.

Kako se prati napredak u nastavi?

U toku kursa polaznici se testiraju na redovnom nivou i njihov rad prate matični predavač i direktor nastave. Po završetku kursa stranog jezika svi polaznici polažu završni ispit, a oni koji nisu propustili više od 20% ukupnog nastavnog fonda ostvaruju pravo na zvanični sertifikat o pohađanju i uspešnom završetku kursa.