WELCOME BACK TO SCHOOL!

Nakon letnjeg odmora, usledio je prvi dan škole koji predstavlja poseban dan i za profesore i za učenike. To je dan pun različitih emocija: sreće, zadovoljstva, ushićenosti, neizvesnosti.

U našoj New age school 5+ školici, nastava je počela 20. septembra. Taj dan smo svi sa velikim nestrpljenjem iščekivali, puni nove energije i elana za početak još jedne školske godine.

Iako i ova školska godina počinje u znaku epidemije Korona virusa, srećni smo što smo u mogućnosti da se vidimo i družimo uživo. Pokazaćemo vam  neke od aktivnosti, kojima smo obeležili početak, nadamo se, još jedne uspešne školske godine 

My school things

Nijedna školska godina ne može da protekne bez škoskog pribora i stvari za školu. Tako su naši učenici drugog razreda na zanimljiv način, kroz igru domina ponovili pojmove za školu. Oni su pisane pojmove povezivali sa slikama. Možete sami da procenite da li su dobro povezali pojmove 

newage-back-to-school

Word search

Kroz ovaj interesantan zadatak, učenici treba da prepoznaju reči vezane za školu i obrazovanje. Ovo je dobar način ponavljanja pravila pisanja reči, ali i njihovog značenja. Evo koje reči su naši učenici uspeli da pronađu.

Da li ste vi možda pronašli još neku?

newage-back-to-school

All about me

Svaka školska godina donosi sa sobom i nova upoznavanja i sticanje novih drugara. Kako bismo se i u ovoj godini što bliže upoznali, osmislili smo igru pamćenja kroz aktivnost All about me. Učenici su popunili date zadatke, a potom su kroz igru pamćenja ponovili ko šta voli, čiji je omiljeni predmet geografija (Who loves geography?, Whose favourite colour is red?, How old is Luka?….)

newage-back-to-school-2021-00007

The mystery picture

Radost otkrivanja takođe krasi septembar i početak nove školske godine. Zbog toga su naši učenici trećeg razreda ponovili fond reči naučen iz prethodne godine (colours, weather words, seasons, months), otkrivajući misteriozan pojam sa slike. Evo šta smo otkrili:

newage-back-to-school

My online profile

Učenici petog razreda su napravili svoj online profil na papiru. Upotrebili su svoju kreativnost i ukratko su predstavili sebe na engleskom jeziku. Ovde imate priliku da upoznate neke od njih 

newage-back-to-school

Speaking cards

Učenici osmog razreda su pravili kartice sa različitim temama, kako bismo na početku školske godine vežbali usmeno izražavanje na engleskom.

Odaberite i vi jednu karticu i počnite da pričate 

newage-back-to-school

Time capsule

U našoj školici takođe je u toku pravljenje vremenske kapsule (Time capsule). Učenici će u njoj zabeležiti šta sve žele da postignu do završetka školske godine. U junu ćemo otvoriti ovu vremensku kapsulu, podsetiti se naših ciljeva i videti da li smo uspeli da ih ostvarimo. Pratite nas!

newage-back-to-school

Nadamo se da će nova školska godina doneti sa sobom nove uspehe, kojima težimo. Zato je bitno da smo zapisali naše planove i ciljeve, zbog čijih ostvarenja ćemo naporno raditi.
Svim učenicima i profesorima želimo lep i uspešan početak nove školske godine.

Za kraj uživajte u pesmici Welcome back to school :

Stay safe

Teacher Mirjana,

New age school 5+