The Alphabet

Čitanje i pisanje predstavljaju jedne od osnovnih jezičkih veština. Za njihovo usvajanje i usavršavanje važno je znati pismo kojim se jezik služi.

Pismo engleskog jezika zove se alfabet. Engleski alfabet predstavlja latinično pismo, koje se sastoji od 26 slova, pri čemu svako slovo ima veliku i malu formu.

Od najranijih uzrasta, kroz različite kreativne aktivnosti, naši polaznici uče i redovno obnavljaju alfabet, pri čemu obogaćuju rečnik, vežbaju spelovanje i naravno dobro se zabavljaju.

Upoznaćemo vas sa nekim od tih aktivnosti!

the alphabet 00001

Najmlađi polaznici, učenici prvog razreda, još uvek se nalaze u fazi učenja i usvajanja simbola kojima su slova predstavljena. Vizuelna memorija, prepoznavanje i reprodukcija, put su za lako, stabilno i trajno učenje. U tome im pomaže i jedna od njihovih omiljenih aktivnosti – bojenje.

the alphabet 00007

Učenici drugog i trećeg razreda, koji od ranije znaju alfabet, podsetili su se istog i kroz igru asocijacija prisetili su se velikog broja pojmova koje znaju (B is for boy, bike, ball, blue, brown, black, book, bag, bird, bear, bee, bat, big, bad, bed, bedroom…). Da li vi možete da se setite još nekog pojma koji počinje slovom B? Nakon asocijacija, učionicu smo ukrasili slovima alfabeta koje su učenici obojili.

the alphabet 00002

Četvrtaci su kroz crteže predstavili poznavanje alfabeta. Potom su igrali njihovu omiljenu igru-igru pamćenja (memory game), koristeći alfabet kartice. Možete videti njihove radove, kao i kako su prošli u igri i proveriti da li znate sve pojmove.

the alphabet 00004

Učenici petog razreda podsetili su se alfabeta kroz zadatak prisećanja što više životinja na različita početna slova (A is for ant; B is for bird, bat, bear, bug; C is for cat, cow, crocodile…). Nakon toga, pogledali su video u kome su se upoznali sa novim pojmovima kojima su predstavljene do tada nepoznate, egzotične životinje (A is for aardvark; B is for boa constrictor; C is for coyote…). Radeći zanimljive zadatke, još jednom su se sreli sa neobičnim životinjama, a zatim su kroz igru pamćenja (memory game) proverili kako su savladali nove pojmove. Možete proveriti svoje znanje i videti koliko su vam poznate ove čudne životinje.

the alphabet 00005

Učenici šestog razreda prisetili su se velikog broja pojmova iz kategorije hrane i pića. Zatim, koristeći kartice na kojima su slikama prikazani pojmovi iz ovih kategorija, imali su zadatak da ih na različite načine kategorišu (starts with C: chicken, cherry, carrot, chocolate, cake, cheese, chips, cabbage, cola…). Posle toga, igrali smo njihovu omiljenu igru – hangman, koja je uvek korisna alatka za uvežbavanje spelovanja. Možete li da pogodite skrivenu reč?

the alphabet 00006

Najstariji učenici iskoristili su svoju imaginaciju, boravak u prirodi, upotrebu modernih tehnologija i napravili svoj e-alphabet. Nadamo se da vam se dopada.

the alphabet 00003