HALLOWEEN – MELISA

Noć veštica je praznik koji se proslavlja 31.oktobra svake godine. Omiljen je među mlađom populacijom, posebno u zapadnoj kulturi . Za ovaj dan vezuje se maskiranje, strašne priče, odlazak prerušenih mališana od kuće do kuće u potrazi za slatkišima (trick-or- treating) i mnoge druge aktivnosti. Mi smo se u školi New Age 5+ potrudili da obeležimo ovaj datum ali i da nešto naučimo, naravno 🙂 Naši đaci su obeležili ovaj praznik na različite načine.

MAKING PUMPKINS AND SKELETONS

Prvaci su se potrudili da njihove bundeve budu što strašnije. Naučili su kako se kaže bundeva na engleskom, kao i ostali predmeti ( i životinja) koje su obojili na drugoj fotografiji. Takođe su se zabavili praveći kosture od štapića za uši.

TRICK OR TREAT BAGS AND PUMPKIN ORANGES

Noć veštica ne može da prođe bez slatkiša, zar ne? Naši učenici su raspoređivali reči tako što su ih na osnovu njihovog izgovora i pisanja raspoređivali u odgovarajuću kesu sa slatkišima. Kada su uspešno odradili ovaj zadatak, počastili su se i pravim slatkišima. Oni su takođe crtali strašne face na narandži i limunu koji su im poslužili kao bundeve.

melsia 5 1

HALOWEEN VOCABULARY

Naši petaci su obogatili svoj fond reči vezan za Noć veštica. Oni su povezivali reči sa njihovim značenjem i ilustracijama, popunjavali su ukrštenicu i vežbali pisanje rešavajući osmomerku.

melisa3 1 1

HAUNTED HOUSE FOR SALE

Grupa Teammates 2 je bila izuzetno vredna. Pokazali su nam da bi se odlično snašli i kao agenti za nekretnine. Oni su ilustrovali uklete kuće i napisali oglase za njihovu prodaju. Koja je po vama najprimamljivija?

SPOOKY HALLOWEEN IDIOMS

Idiomi su neophodni za razumevanje svakodnevnog govora u svakom jeziku. Naši sedmaci su prepoznali njihov značaj i predstavili su pet idioma na svoj način, a pritom su i ispoštovali Halloween temu.

melisa 8 1