SCHOOL AND LEARNING

Ove nedelje smo se pozabavili temom škole. Naši učenici su nam predstavili svoje omiljene predmete, vežbali reči koje označavaju školski pribor, smišljali stripove i učili kroz različite igrice. 

WHAT’S IN MY SCHOOL BAG?

Vredni prvaci su napravili rančeve od papira i pokazali nam šta se od školskog pribora nalazi u njemu. Kako vam se dopada? 


MY FAVOURITE SUBJECT 

Trećaci su se potrudili da nam predstave svoje omiljene školske predmete, i one koji su im malo manje dragi.

BACK TO SCHOOL BOARD GAME 

Naši učenici su kroz ovu društvenu igru provežbali reči koje označavaju školske predmete, školski pribor, a usput smo malo ponovili  i speling. Ova igra je odlična vežba za usmeno izražavanje i za utvrđivanje vokabulara.

STOP THE BUS

Stop the bus je igra slična zemljopisu, ali s različitim kategorijama. Mi smo ovaj put pisali životinju, odeću, članove porodice i predmete s obzirom da smo te lekcije nedavno obrađivali. Učenici su se podelili u grupe i popunjavali kategorije na osnovu zadatog slova. Grupa koja prva popuni sve, vikne “Stop the bus!” i ostali moraju da prestanu s radom. Mi smo se lepo zabavili, a pritom i provežbali naučeno. 🙂 

WHEN YOU MISS ONE DAY OF SCHOOL COMIC STRIP

Da li se i vama dogodilo to da kada propustite  jedan dan u školi to bude najzanimljiviji dan i dogode se najneverovatnije stvari? Takvu situaciju je u svom stripu i prikazala naša neverovatna učenica Ivona Torđan. 

when you miss one day of school comic strip 1

Teacher Melisa sa svojim učenicima