Modern heroes

Kada je reč o herojima modernog vremena, najveći utisak na naše učenike ostavili su Supermen, princeza Mulan i princeza Ana.

1. Supermen

Supermen  je superheroj kojeg je osmislio pisac Džerom Sigel i umetnik Džozef Šuster. Supermen važi za najpoznatijeg i najpopularnijeg super heroja svih vremena. Nastao je 1932.godine, a a prvi put se pojavio u junu 1938. godine u časopisu Action Comics,. Od tada pa sve sve do danas privlači pažnju velikog broja ljudi zbog svojih supermoći.

2. Princeza Mulan

Prema legendi, njeno pravo ime bilo je Hua Mulan, a u nekim verzijama priče nailazi se i na drugačije prezime: Vei ili Zhu. Na kineskom, Mulan znači magnolija. Živela je u periodu između 4. i 6. veka, tokom vladavine Južne i Severne dinastije Kada je Kina bila napadnuta od strane Mongola, baš kao i u crtanom filmu – njena porodica nije imala muškog naslednika koji bi se pridružio vojsci. Hua Mulan je imala 18. godina kada se trupama prijavila umesto svog oca. Od 1998. godine kada je pušten prvi animirani crtani o Mulan, njen lik postaje planetarno popularan.

mulan 9 1

3. Princeza Ana

Ana, jedna od glavnih junakinja popularnog filma Frozen., oduševila je naše učenice nižih razeda, zbog svoje hrabrosti, požrtvovanosti i zbog toga su je odabrale za svoju omiljenu heroinu.

frozen 10
frozen 11

I za kraj, možemo da zaključimo, da su učenici su veoma ozbiljno pristupili proučavanju legendi i mitova. Bilo im je veoma interesantno da povežu gradivo iz istorije sa modernim dobom, kao i nastavom engleskog jezika.

Teacher Mirjana, New age 5+