Timska nastava

1.11. tri grupe naših polaznika imali su čas, organizovan kao timska nastava. Nastavnice Vesna, Milena i Jelena su na jednom času povezale tri nastavne jedinice koristeći teacher swap tehniku. Tema je bila-American culture. 

timska nastava new age 00001

*Učili smo o 🎥 filmskim žanrovima, a glumce i režisere smo opisivali oslanjajući se na poznate filmove – bez gledanja slika i snimaka. Kako bismo proverili razumevanje i tačnost datih opisa – gledali smo 🎬 kratke inserte i pogađali poznate američke glumce i režisere. Bilo je zaista uzbudljivo! 🎥🤩🍿

*Upoznali smo se sa jednom od zemalja u kojima se govori engleski jezik, a to su Sjedinjene Američke Države. U pitanju je kviz od 10 pitanja sa vise ponudjenih odgovora. Kviz je kreirala teacher Milena, koja se inače bavi dizajnom online kurseva – eLearning dizajnom. 

timska nastava new age 00002

Nakon urađenog kviza učenici su bili veoma zainteresovani da prodiskutuju o pitanjima. 

*Upoznali smo se sa životom i stvaralaštvom jednog od najpopularnijih pevača svih vremena Elvisom Prislijem, a učenici su skenirajući QR kod mogli da poslušaju i probaju da zabeleže reči jedne od njegovih pesama.

timska nastava new age 00003

Ovakava metodika rada je veoma dobra jer ne samo što kombinuje razne IKT nego i povećava dinamiku časa a time i dodatno motiviše učenike da aktivno učestvuju u času.

Čas su pripremile nastavnice: Vesna Barjaktarević, Milena Vrakela i Jelena Bibin