Najčešće postavljana pitanja

Kada počinje upis u novu školsku godinu, a kada počinje nastava?

Za nastavu organizovanu u grupama upis u novu školsku godinu počinje u drugoj polovini avgusta, a nastava počinje u septembru.
Za individualne polaznike upis je moguć tokom cele godine.

 


Kako se određuje nivo znanja i kako da znam koji nivo da upišem?

Pri upisu radi se pismeni, dijagnostički test na osnovu kojeg se određuje trenutni nivo znanja i na koji nivo bi polaznik trebao da se upiše.

 


Da li su udžbenici uključeni u cenu kursa?

Ne, cena udžbenika nije uključena u cenu kursa, već se oni plaćaju posebno. 

 


Da li mora da se isplati celokupna cena kursa ukoliko se odustane?

Ne, nije potrebno platiti cenu celokupnog kursa, ali ste u obavezi da platite onaj nastavni fond koji ste pohađali do trenutka dok ne obavestite školu o prekidu.

 


Da li mora da se plati puna mesečna rata u mesecima kada škola ne realizuje pun fond časova?

Da. Iznos školarine je utvrđen za ukupni, godišnji fond časova i škola je u obavezi da taj fond ispuni. Isto tako, polaznik je u obavezi da isplati ukupnu cenu kursa naznačenu u ugovoru, podeljenu na 8 mesečnih rata.

 


Koji su mogući načini plaćanja?

Svi kursevi se mogu platiti avansno ili u mesečnim ratama, putem administrativne zabrane, čekovima građana ili gotovinom.

 


Da li je moguća individualna nastava?

Da, naša škola pruža mogućnost individualne nastave u trajanju od 60 ili 90 mminuta.

 


Koji su termini održavanja nastave?

Časovi se održavaju radnim danima, ali nudimo i mogućnost rada subotom. Nastava je uglavnom u večernjim terminima, ali su dostupni i prepodnevni  i rani popodnevni termini.

 


Kojim tempom se održava nastava?

Dinamika nastave obuhvata dva susreta nedeljno i 50-60 susreta na godišnjem nivou za grupe. Dinamika i intenzitet individualne nastave zavisi od dogovora između polaznika i predavača.

 


Ko su predavači u školi?

U našoj školi rade vrhunski predavači koje odlikuje velika motivacija, kreativnost i predanost svom pozivu. Sve vreme će Vas pratiti u procesu učenja, uvek Vam izlaziti u susret i garantujemo Vam profesionalan i korektan odnos.

Osim fakultetskih diploma, većina predavača poseduje i međunarodno priznate sertifikate iz oblasti poznavanja jezika ili metodike nastave. Redovno pohađaju seminare i treninge u cilju usvajanja i primene najsavremenijih metoda u nastavi stranih jezika.

Nekoliko predavača u školi poseduje i licencu Britanskog saveta za održavanje TKT Essentials kurseva. To su kursevi metodike nastave engleskog kao stranog jezika kojim se stiče praktično znanje za rad u učionici.

 


Po kojim metodama se radi u školi?

Kako bi vaši i naši uspesi bili zagarantovani, u radu koristimo visoke nastavne i obrazovne norme prilagođene evropskim standardima (Common European Framework of Reference, Council of Europe, Strasbourg , 2001.). Na svakom času prezentuju se sve četiri jezičke veštine, a poseban akcenat je stavljen na konverzaciju. Shodno tome, naš osnovni cilj je da osposobimo kandidate za kvalitetno pismeno i usmeno izražavanje na stranom jeziku. U nastavi se koriste originalni udžbenici i audio i vizuelni materijali najpoznatijih svetskih izdavača.

 


Da li je u cenu kursa uračunato dobijanje sertifikata?

Jeste, u cenu kursa je uračunato polaganje završnog ispita i sertifikata.

 


Da li vršite pripreme za dobijanje sertifikata?

Da, u našoj školi su moguće pripreme za dobijanje međunarodn priznatih sertifikata. U našim prostorijama je moguće Online polaganje APTIS testa.